HSP lastig? Welnee!

HSP lastig? Welnee! Mijn bedrijf bestaat om jou lichamelijk, geestelijk en spiritueel gezien te ondersteunen met een middel waarmee dat krachtig kan, nl. Raja Yoga. Jarenlang ben ik hier zelf naar opzoek geweest.

Zoektocht

Sinds mijn achtste levensjaar merkte ik dat ik gevoeliger was dan de meeste mensen om me heen. Praten hierover was een uitdaging. Ik had de woorden niet en op school en bij mijn ouders was er op dat moment niet veel aandacht voor. Het gevolg was dat ik dikwijls overhoop lag met mijn gevoelens. Assertief zijn was lastig, meisjes aanspreken ook, verjaardagen vond ik moeilijk. Onbegrepen, gefrustreerd, onzeker, eenzaam, alsof ik jarenlang vanaf de zijlijn naar mijn eigen leven stond te kijken, zo voelde ik me. Ik richtte me maar op sport. Ik had andere interesses dan de meesten om me heen. Op mijn 17de vroeg ik me voor het eerst openlijk af wat de zin van het leven was en op mijn 19de deed ik voor het eerst een persoonlijke ontwikkeling cursus. Wat een bevrijding!

Ontwikkeling

Vele cursussen, therapieën, workshops en congressen volgden. Ik deed allerlei inzichten op, alleen om deze in mijn leven toe te passen was niet zo eenvoudig. Tot ik op mijn 25ste aan een opleiding in Raja Yoga begon, bij het Raja Yoga Instituut in Ilpendam. Vanaf dat moment had ik het gevonden. Het voelde als thuiskomen. Heerlijk de rust, de energie, de verdieping, de verbinding en de geestelijke scherpte vanuit de yogabeoefening. Te krachtig om voor mezelf te houden kwam de vraag hoe ik hier anderen mee zou kunnen helpen. Er volgde een uitdagende tijd. Niet gemakkelijk om mijn veilige haven van sport te verlaten en in het diepe te springen. Een periode van overspannenheid volgde. Toch vasthoudend aan mijn innerlijke stem heb ik het op mijn 29ste gered. HSP, van last naar kracht. Ik begon met lesgeven In Yoga.

Verbinding

Nu enige tijd later kan ik je zeggen dat het een ontdekkingstocht, een yogareis is die nooit ophoudt. Ik blijft mezelf verdiepen en ik ervaar steeds meer zelfvertrouwen, -liefde, en -bewustzijn. Deze ontwikkeling in Yoga kan doorgaan totdat je uiteindelijk je leven gaat leven i.p.v. geleefd te worden. Ik voel dat wij allen verbonden zijn met dezelfde bron. Indien je hier voor open staat, kan jij ook je ware potentieel naar boven halen en dit ervaren. Jij als mens hebt hier het vermogen voor.

Hiermee zijn we aan het einde gekomen van dit artikel.

Namasté

Ontwikkel jezelf met Raja Yoga!

Om tot Yoga te komen, zijn er allerlei fases van ontwikkeling. Je intuïtie verkennen en kunnen gebruiken bijvoorbeeld, leren wensen en al je problemen kunnen ervaren als mogelijkheden om te groeien, tot zelfrealisatie en verlichting aan toe. Ga naar de drie gratis tips om je beter te focussen met Raja Yoga. Je krijgt hierin uitleg over de Asana ABC en je krijgt twee concentratieoefeningen om je alvast op weg te brengen. Alvast succes en veel plezier!

Kennismakingsgesprek!

Reserveer een vrijblijvend gesprek, hierin praten we over Yoga. Zijn we gelijkgestemd en heb je er zin in? Dan is inschrijving voor de opleiding mogelijk.

yogaleraar alkmaar

Thijs Punt

Mijn eerste les in 2007 was als een gevoel van thuis komen. Nu jaren later is dit gevoel alleen maar sterker geworden. Voel jij een klik met deze eeuwenoude beproefde yogavorm? Gebruik mij op je ontwikkelingspad.

One reply on “HSP lastig? Welnee!”