Mijn yogareis, van sportfanaat tot Yogi

Ik was 20 jaren jong en ik realiseerde me dat ik, als HSP er, het wielrennen gebruikte als vlucht. Sport als verdoving om mijn gevoelens niet te voelen. Met dat inzicht ben ik er acuut mee gestopt. Ik had er geen zin meer in, ik kon het niet meer opbrengen, het was goed zo. Alleen het stoppen met vluchten daar had ik vooraf een andere voorstelling van. Van 33 uur in de week sporten, ging ik naar ongeveer 6 uur in de week. Ik ervoer stemmingswisselingen en mijn lichaam schreeuwde om beweging.

De eerste stapjes van mijn Yogareis

In die tijd werkte ik op een sportschool als fitness instructeur. Naast zwemmen wat ik twee keer in de week ging doen, besloot ik een les Bodybalance te volgen. Ik was nieuwsgierig geworden naar al die fysieke houdingen. Een verrassing volgde, mijn lichaam reageerde tamelijk goed op die rustige bewegingen. Heel goed zelfs. Mijn yogareis begon hier. Na enige tijd schreef ik me in voor Iyengar Yoga. Dat is toch meer het echte werk dacht ik. Met enige schroom voor theeclubjes en knuffelsessies begon ik aan de les.

Van spierpijn tot rust

De schroom verdween vrij snel. Ik werd warm opgevangen en geadopteerd door de groep. Tja en daar zat ik dan, met mijn prestatiedrang, te kijken naar de meeste om me heen die zichzelf met gemak dubbel vouwden. Dat heb ik geweten! Veel spierpijn en enkele blessures later leerde ik langzaam het presteren tot rust te brengen. Goed voor mijn lichaam en geest zo ervoer ik, wilde ik meer. De docente die mijn inmiddels yogahart in vuur en vlam had gebracht kon mijn honger na anderhalf jaar niet meer stillen. De yogareis begon ergens anders naar toe te gaan.

Verdieping

Ik wenste mij een nieuwe yogaleraar toe. Ik ervoer de kracht van Yoga. Meer verdieping en een grondige aanpak verlangde ik. Drie weken lang heb ik deze wens in mezelf herhaald totdat ik tegenover mijn huidige leraar Philippe, Ajita, Barbier zat. Het voelde direct goed, ik weet de eerste les nog als de dag van gisteren. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik zwaar onder de indruk was en nog steeds ben. De kracht die ik in de loop van de jaren van binnen steeds meer voel geeft me steun en zelfvertrouwen. Vluchten hoeft steeds minder, ik mag er zijn. Zo langzamerhand wordt ik mijn eigen leraar, een Yogi.

Hiermee zijn we aan het einde gekomen van dit artikel.

Namasté

Ontwikkel jezelf met Raja Yoga!

Om tot Yoga te komen, zijn er allerlei fases van ontwikkeling. Je intuïtie verkennen en kunnen gebruiken bijvoorbeeld, leren wensen en al je problemen kunnen ervaren als mogelijkheden om te groeien, tot zelfrealisatie en verlichting aan toe. Ga naar de drie gratis tips om je beter te focussen met Raja Yoga. Je krijgt hierin uitleg over de Asana ABC en je krijgt twee concentratieoefeningen om je alvast op weg te brengen. Alvast succes en veel plezier!

Kennismakingsgesprek!

Reserveer een vrijblijvend gesprek, hierin praten we over Yoga. Zijn we gelijkgestemd en heb je er zin in? Dan is inschrijving voor de opleiding mogelijk.

yogaleraar alkmaar

Thijs Punt

Mijn eerste les in 2007 was als een gevoel van thuis komen. Nu jaren later is dit gevoel alleen maar sterker geworden. Voel jij een klik met deze eeuwenoude beproefde yogavorm? Gebruik mij op je ontwikkelingspad.

Related Articles

One reply on “Mijn yogareis, van sportfanaat tot Yogi”