Lenigheid en Raja Yoga. Hoe zit dat?

Ik heb geen lenigheid, is Yoga dan wel iets voor mij? Het antwoord geef ik je meteen: juist wel! Leer wat in dit artikel wat Yoga en lenigheid met elkaar te maken hebben.

Sta maar eens bij stil bij het volgende:

Een klein kind heeft energie voor tien en is dikwijls zo lenig als wat. Echter hoe ouder we worden, des te minder energie ervaren we en des te stijver we zijn. Heb je daar wel eens bij stil gestaan?

Puurheid

Een klein kind leeft dicht bij zichzelf. Die is puur, die uit zichzelf en leeft in het moment. De energie stroomt vrijelijk door hem/haar heen. Wanneer we ouder worden drijven we helaas meestal af van onszelf. We gaan meer nadenken, er sluipt twijfel, voorzichtigheid en angst ons systeem in. We gaan ons vasthouden aan structuur en hebben zorg om wat er in ons leven afspeelt. De energiedoorstroming wordt geblokkeerd.

Energie

Oké, stijve spieren is dus een gebrek aan energie. In deze yogavorm streven we daarom naar het genereren van energie. Het is volstrekt onbelangrijk hoe ver je komt. Kijk daarom niet teveel naar al die plaatjes met die dubbel gevouwen mensen. Het gaat om de binnenkant, niet om de buitenkant.

Alvast een tip van de sluier

Heb vooral zin in de yogabeoefening, beoefen binnen je fysieke en geestelijke mogelijkheden. Laat de houding comfortabel aanvoelen, zodat je lichamelijk en geestelijk kalm en rustig hierin bent. Je genereert op dat moment energie, de oefening doet zijn werk. Het bijproduct is dan uiteindelijk dat je lichaam en ook je geest soepeler wordt.

Avontuur

Hoe mooi is het wanneer jij het proces naar steeds minder energie kan omkeren. Dat is geen ver van je bed show. Je hebt alles in je om dit avontuur tot een succes te brengen. Raja Yoga geeft je enkel de tools en de juiste informatie. Wees bewuster van jezelf en haal het kind in jezelf naar boven!

Hiermee zijn we aan het einde gekomen van dit artikel. Heb je er iets aan gehad? Vind je het leuk om je ervaringen hierin te delen? Heb je een aanvulling of een vraag? Ik lees het graag. Onderaan de pagina kan je reactie geven.

Namasté

Gerelateerde artikelen:

Zie ook: Wordt een yogi(ni) met Raja Yoga

Zie ook: Wat zijn de valkuilen en focuspunten in mijn yogabeoefening.

Lees ook: Welke yogavorm past bij mij?

Zie ook: Wat betekend het woord Asana? Je weet wel die fysieke houdingen.

Aan de slag!

Om praktisch te beginnen dan kun je jezelf inschrijven voor de drie gratis tips om je beter te focussen met Raja Yoga. Je krijgt hierin uitleg over de Asana ABC en je krijgt twee concentratieoefeningen. Alvast succes en veel plezier!

Kennismakingsgesprek!

Heb je zin om met mij kennis te maken? Reserveer een vrijblijvend gesprek, hierin praten we over Yoga. Zijn we gelijkgestemd en heb je er zin in? Dan is inschrijving voor de training mogelijk.

yogaleraar alkmaar

Thijs Punt

Ik help jouw wanneer je jezelf aangetrokken voelt tot persoonlijke ontwikkeling met Raja Yoga. Samen kunnen we deze eeuwenoude beproefde methode, een krachtige aanpak voor jou laten werken.