Nieuw met Raja Yoga? 6 redenen en tips om ermee te starten

Verdiep jij je in Raja Yoga en wil je weten waarom je met deze vorm van Yoga zou starten? Als actief Raja yoga beoefenaar en Yogaleraar heb ik een aantal redenen en tips voor je op een rij gezet.

Past deze yogavorm bij jou?

Raja Yoga! Kom jij in het dagelijks leven jezelf weleens tegen met de vraag: Wat is de zin van dit alles? Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik? Ervaar je dan ook, dat antwoord krijgen op deze vragen niet vanzelf komt? Ja? Ben jij er dan klaar voor om jezelf te ontwikkelen? Oeps, dan is deze yogavorm er voor jou.

Zie ook: waarin verschillen Yoga en Raja Yoga van elkaar?

Laagdrempelig

Je hoeft er niet jong, soepel of sterk voor te zijn. Ook maakt het niet uit wat je afkomst is, je gezinssamenstelling, je geaardheid of je vrouw of man bent. Iedereen kan hiermee bezig zijn. Dat is toch gaaf?!

raja yoga beoefening

Onafhankelijk

Het mooie is dat je met deze yogavorm helemaal geen attributen nodig hebt. Dus je bent geen geld kwijt aan allerlei spullen en bent daarom niet afhankelijk van een yogaschool. Je kunt op elk moment waar dan ook ter wereld hiermee bezig zijn.

Lees ook: Welke yogavorm past bij mij?

Vrijheid

Ga jezelf niet verplichten om elke ochtend aan de gang te gaan. Daar ga je in deze yogavorm niet ver mee komen. Wees er liever klaar voor, zodat dat je er zin in hebt en ervoor open staat? Dat is essentieel. Dat je kan observeren en waarnemen wat er gebeurt. Vooruitgang ervaar je in deze, wanneer je vanuit jouw eigen mogelijkheden en tempo beoefend. Zo integreer je op zachte en vriendelijke wijze de beoefening in je dagelijks leven.

Houding?

Blijf op je yogapad kritisch, alles voor zoete koek aannemen daar word je niet beter van. Blijf jezelf vragen stellen. Waarom is dit, waarom gebeurt dat. Hoe zit dit en hoe zit dat. Sta ervoor en ga ervoor met welke oefening je op dat moment mee bezig bent. Dan pas kan je jezelf echt ontwikkelen. Heb je hem?

Hiermee zijn we aan het einde gekomen van dit artikel. Heb je er iets aan gehad? Vind je het leuk om je ervaringen hierin te delen??? Heb je een aanvulling of een vraag? Ik lees het graag. Onderaan de pagina kan je reactie geven.

Namast??

Gerelateerde artikelen:

Zie ook: Wil je??succesvol zijn in yogabeoefening?

Lees ook: Wat maakt een goede yogaleraar en hoe herken je hem?

Aan de slag met Raja Yoga!

Om praktisch te beginnen dan kun je jezelf inschrijven voor de drie gratis tips om je beter te focussen met Raja Yoga. Je krijgt hierin uitleg over de Asana ABC en je krijgt twee concentratieoefeningen. Alvast succes en veel plezier!

Kennismakingsgesprek!

Reserveer een vrijblijvend gesprek, hierin praten we over Yoga. Zijn we gelijkgestemd en heb je er zin in? Dan is inschrijving voor de training mogelijk.

yogaleraar alkmaar

Thijs Punt

Ik help degene die zich aangetrokken voelen tot persoonlijke ontwikkeling met Raja Yoga. Samen kunnen we deze eeuwenoude beproefde??methode, een??krachtige aanpak??voor jou laten werken.

4 replies on “Nieuw met Raja Yoga? 6 redenen en tips om ermee te starten”