Wat is de zin van het leven?

Waarom ben ik hier? Hoe zit dat? Wat is de kern van dit alles? Ik wil weten wat er hier nu precies gebeurt? Wat is de essentie van het gebeuren? Heb jij dat ook deze vragen? Het woordje waarom is heel belangrijk niet? Waarom, Waarom, Waarom? We moeten al de vooroordelen, verwachtingen, verdraaiingen, onzuiverheden die ons leven vertroebelen, durven aanpakken. Door de sluier van Avidya teniet te doen. Avidya is Sanskriet voor: Niet weten wat de werkelijkheid is, oftewel onwetendheid.

Blijf onderzoeken

Blijf vragen stellen. In jouw leven moet je een strijd voeren tegen Avidya. Tot je door hebt waar het echt om gaat. Want je wordt ondertussen een loer gedraaid waar je bij staat, weet je dat? Er worden jou verhaaltjes verteld zodat je rustig blijft. Dat je gewoon niet meer reageert. Laat je dat gebeuren? Rustig aan doen, niks doen, automatische piloot, erbij staan kijken. En dan? Dan ben je levend begraven. Dan ben je gewoon in Tamas (verdichting). En dat gebeurt overal. In het bedrijfsleven, onderwijs, gezondheidszorg. Iedereen zit in Tamas.

Hé, wacht even, nu snap ik de zin van het leven!

Waarom we meemaken wat we meemaken. En hoe je ermee om kan gaan. En plotseling heb je het gevoel dat je ergens het roer weer in handen krijgt, en dat je in de juiste richting kan sturen als het je niet bevalt, omdat je kan begrijpen als er iets vreemds voorvalt. Kennis zit al in jou. Letterlijk. De toekomst, het heden en het verleden zitten al in jou en drukken zich uit als intuïtie, voorgevoel of herkenning. Dat je dan voor jezelf de lijn ziet, de zin van je leven. En daar word je mettertijd zo goed in dat je zelfs bepaalde dingen steeds meer gaat voorvoelen, of dat je er op voorhand al mee rekening gaat houden, zo van: Ik voel dat ik dat nog in mij heb, dus er zal wel iets gebeuren wat ermee verband houdt. Dat zie ik zo wel. Je leert jezelf steeds beter kennen, maar vanuit die zelfkennis heb je ook tegelijkertijd de reacties van de omgeving in de gaten. Wat vloeit daaruit voort? Gewoon, rust. Je weet gewoon, en je gaat rustig door, en houdt er rekening mee. Het leven wordt steeds aangenamer. Zo krijg je gigantisch veel zelfvertrouwen, zelfzekerheid. Geniet maar van wat in je Zelf zit, al vinden anderen je hoogmoedig.

Hiermee zijn we aan het einde gekomen van dit artikel. Bron: Yoga Sutra’s van Patanjali volgens AjitaHeb je een aanvulling of heb je vragen. Onderaan de pagina kan je reactie geven.

Namasté

Zie ook: Wat is het AUM

Aan de slag met Raja Yoga!

Zin om direct thuis te beoefenen? Schrijf je in voor de drie gratis tips om je beter te focussen met Raja Yoga. Je krijgt hierin uitleg over de Asana ABC en je krijgt twee concentratieoefeningen. Alvast succes en veel plezier!

Kennismakingsgesprek!

Zou je kennis met mij willen maken Reserveer een vrijblijvend gesprek, hierin praten we over Yoga. Zijn we gelijkgestemd en heb je er zin in? Dan is inschrijving voor de training mogelijk.

Related Articles

2 augustus 2017

Wat is een Yogi(ni)?